15:56, 27 Shkurt 2018

Disa qyteteve në Gjermani u është dhënë leje për të ndaluar përdorimin e veturave dizel nëpër disa zona.

Ky vendim mund të nisë të zbatohet pasi që është marrë nga gjykata.

Gjykata Federale Administrative në Leipzig thotë se qytete si Shtutgat dhe Dyzeldorf mund të legalizojnë këtë ndalesë për veturat e vjetra, pasi që këto zona janë më të prekura nga ndotja e ajrit, shkruan BBC, përcjell Klan Kosova.

Qeveria ka kundërshtuar këto ndalesa, që thuhet se janë precedent për vendin, për cka mund të ketë edhe përçarje.