8:44, 17 Qershor 2017

Piktura më e famshme e botës ka frymëzuar artistin spanjoll të rrugës, Okuda, të krijojë një afresk 50 metra në një ndërtesë të Parisit, që e bën atë një ndër më të lartët në Europë.

Mona Lisa e Okudës, varianti kontemporan i kryeveprës së Leonardo da Vincit, është e mbushur me ngjyra dhe kontraste të forta, ndryshe nga imazhi i qetë që ofron Gioconda e ekspozuar në Muzeun e Luvrit.

Spanjolli, që ka përfunduar studimet në Akademinë e Arteve të Bukura në Madrid, thotë se ka vizatuar një Mona Lisë, e cila i përket të gjithë botës.

“Është një vizion i ri i Giocondës, të cilën unë vet e shoh si një grua të shumë kulturave, të pikturuar mbi copëra të ndryshme që vijnë nga disa pjesë të botës”, tha Okuda, artist spanjoll.

Mona Lisa e Okudës është produkt i një sërë lëvizjesh dhe stilesh në art, e frymëzohet nga vende të tjera. Ajo paraqitet si një grua në këmbë, me minifund dhe një çantë dore.

Image result for okuda mona lisa

Image result for okuda mona lisa

 

Interesante