11:00, 10 Janar 2018

Të paktën dy të tretat e atyre që provojnë cigaren vazhdojnë për t’u shndërruar në duhanpirës të përditshëm, edhe në qoftë se kjo ndodhë për një periudhë të shkurtër.

Kështu kanë treguar të dhënat nga një studim i cili është publikuar në Nicotine & Tobacco Research.

Nga këto të dhëna të marra në Britani, Amerikë, Australi dhe Zelandën e Re, del se 50% e personave kanë provuar cigaren nga kureshtja dhe 68.9% prej tyre janë shndërruar ne duhanpirës.

Autorët e studimit kanë vënë në pah ndikimin e madh që mund të ketë cigarja pas vetëm një eksperience.

Sipas tyre ky eksperiment e konfirmon rendësin e lënies së duhanit.