21:50, 19 Mars 2017

Trupi i njeriut i ngjan atij mekanizmit të komplikuar të një ore zvicerane, ku çdo pjesëz punon për tërësinë.

E njëjta gjë ndodh dhe me disa organe tonat, të cilat mund të duken të vogla në pamje të parë, por që kanë një ndikim të madh në organizëm.

Në artikullin e mëposhtëm do të zbuloni se si forma e kërthizës mund t’ju ndihmojë të identifikojë probleme të mundshme shëndetësore.

Sipas një studimi të fundit, forma e saj tregon nëse jeni më të prirur ndaj sëmundjeve të caktuara.
Kërthiza në formë “U” : Personat që kanë kërthizë në formë U janë të prirur të vuajnë nga sëmundjet e veshkave dhe sëmundjet e lëkurës.

Kërthizë në formë bajameje: Kjo formë kërthize tregon se mund të vuani nga dhimbjet e muskujve, kockave si dhe keni shpesh dhimbje koke të fuqishme.

Kërthiza në formë grope: Njerëzit me këtë formë kërthize vuajnë shumë shpesh nga sëmundjet e stomakut. Në përgjithësi këta persona janë obezë.

Kërthiza në formë topi: Kjo lloj kërthize tregon se vuani shpesh nga ftohja, gripi dhe viruset e tjera sezonale, shkruan Living, përcjellë Klan Kosova.

Interesante