18:35, 21 Prill 2017

Me fillimin e instalimit të frikës pas Charlie Hebdo, njerëzit filluan të mos ndihen të sigurt në Francë.

Pas kësaj kandidatët për president si Marie Le Pen erdhën me propozime, ka thënë Nezir Kraki.

“Ajo dhe Fillon e shfrytëzojnë këtë ndjenjën e pasigurisë, më pas erdhi edhe BREX-it e zgjedhje e Trump në Amerikë dhe këta thanë që kanë shembuj se funksionon kjo mënyrë”, ka thënë ligjëruesi i politikave të BE-së në Paris, njofton Klan Kosova.

“Nuk do të ketë mundësi, sipas të gjitha kalkulimeve, Le Pen të marrë më shumë se 25 % sepse nuk janë të gjithë ksenofobë si ajo”, ka thënë Kraki në Info Magazine.

Sipas tij Emmanuel Macron është i vetmi kandidat normal nga të gjithë 11 kandidatët.

“Aty ka kandidatë që në program e kanë pushtimin e Marsit, dhe nga ata që e kanë në program edhe çarmatimin e Policisë, edhe në këto rrethana”, ka theksuar ai.

Macron, ka pohuar Kraki se llogaritet si kandidati më konsensual për masën e votuesve që nuk ndihen mirë në ksenofobinë të Le Pen e as në të djathtën ekstreme të Fillon.

“Macron si kandidat konsensual merr mbështetje nga  njerëzit që nuk kanë militantizëm politik”.

“Mendoj që do të shkojë në raundin e dytë derisa Le Pen nuk është e sigurt se mund të shkojë në raundin e dytë ndonëse ngjarja e mbrëmshme mund të ja mundësojë një gjë të tilla”, ka përfunduar ai.

Interesante