16:50, 19 Mars 2017

Nga viti 1960, niveli i fertilitetit në Bashkimin Evropian ka shkuar vetëm duke rënë.

Por me fillimin e shekullit të ri, lindshmëria u rrit papritmas dhe vazhdoi deri më 2010, kur filloi përsëri një rënie e lehtë.

Pasojat e rënies së fertilitetit kanë ardhur si pasojë e plakjes së popullsisë dhe tendosjes së sistemeve shëndetësore dhe sociale, frymë që ka kapluar vendet më të zhvilluara,

Në mënyrë për të iu shmangur katastrofës, shkencëtarët kanë propozuar që vendet evropiane të fillojnë të lindin më shumë fëmijë.

Por se cilat janë vendet me fertilitetin më të madh në Evropë, e mësoni nga tabela e mëposhtme:
fertiliteti

Interesante