14:26, 15 Korrik 2017

Kërcitja e dhëmbëve tek adoleshentët mund të jetë shenjë qe ata janë duke u ngacmuar në shkollë.

Kërcitja e dhëmbëve mund t’ju çoj në dhimbje të kokës, dhëmbë të dëmtuar dhe gjumë jo të rehatshëm.

Një studim, i cili është publikuar tek Journal of Oral Rehabilitation, ka gjetur që të rinjtë e moshave 13-14 vjeç të cilët përjetojnë bulizmin në shkollë kanë gjasë për katër herë më shumë të vuajnë nga kërcitja e dhëmbëve.

Organizata të shëndetit oral kanë kërkuar më shumë kujdes nga shkollat në lidhje me këtë problem, i cili në moshë madhore shkakton stres dhe ankthe.

Interesante