15:15, 11 Mars 2018

Një përqindje shumë e vogël e njerëzve janë të lindur me një vrimë të vogël, mezi të dukshme mbi veshin e tyre.

Ata nuk janë aspak të çuditshëm, apo të huaj. Përkundrazi, ata janë një segment i vogël i popullsisë që janë të lindur me diçka të quajtur, sinus preauricular, që karakterizohet me gyp kongjenitale të dëgjuarit, apo sic është vrima si në foto:

this-is-why-some-people-have-a-tiny-hole-above-their-ears

Në Mbretërinë e Bashkuar, vetëm nën një për qind e njerëzve kanë diçka të tillë. Në SHBA, frekuenca është më e ulët dhe në Azi e në një pjesë të Afrikës, mund të ndikohet me katër në dhjetë për qind e njerëzve.

Sinus preauricular është, teknikisht, një defekt i trashëguar i lindjes që është dokumentuar për herë të parë nga një shkencëtar i quajtur Van Heusinger në 1864.

Zakonisht ata janë gjetur në njërën anë, por deri në 50 për qind e njerëzve kanë ato në të dy veshët, njofton Klan Kosova.

Vrima e tillë nuk është asgjë për t’u shqetësuar, ajo mund të jetë e lidhur me disa gjëra të tjera, por nuk ka tendencë të shkaktojë probleme.

Ajo cfarë është e mundshme del të jetë se vrima mund të infektohet por ajo mund të trajtohet me antibiotikë të lehtë.

Kështu ajo vrimë mund të konsiderohet si një vend për një piercing, por sigurisht që ju nuk duhet ta aplikoni- aty është më se e rrezikshme, njofton Klan Kosova.