20:35, 21 Prill 2017

Dekada pasi na la, u bë i gjallë përmes veprës së tij.

Shkrimtari Jakov Xoxa, u rikthye përmes romanit të tij, tashmë të plotësuar, “Lulet e Kripës”,  i cili u promovua në Institutin Albanologjik të Kosovës, njofton Klan Kosova.

E kjo novelë dyvëllimëshe u mor edhe si shkas që të diskutohet për krijimtarinë dhe jetën e shkrimtarit.

I pari foli, akademik Rexhep Qosja. Ai tha se Xoxa ishte i veçantë për shumë arsye, e më kryesorja ishte se ai që i pari që solli idealin kombëtar përmes romanit “Lumi i Vdekur”.

Kronikë nga gazetarja Mejreme Gashi.

 

 

 

Interesante