16:30, 15 Korrik 2017

Për të tretin vit me radhë, ishulli i Filipineve, Palawan është emëruar si më i miri në tërë botën.

Ishulli magjepsës, i cili rrethohet nga 1,800 ishuj të vegjël, është radhitur në vendin e parë në listën e revistës Travel & Leisure.

Palawan është një vend  bukur dhe romantik, i mbushur me male të larta, shpellat e gurit gëlqeror dhe ujin kristal të qartë.

Këtu gjithashtu gjendet edhe lumi nëntokësor si dhe ky ishull është Trashëgimi Botërore në UNESCO.

Picture perfect: Palawan Island in the Philippines has once again been voted the best in the world by Travel + Leisure readers

Action and adventure: As well as stunning waters, the archipelago is home to two Unesco World Heritage Sites, including the underground Puerto Princesa Subterranean River (entrance pictured) 

Aerial view: Palawan is made up of one large island, as well as 1,800 smaller islets. The entire area is known for its exceptional scuba diving

Hollywood favourite: The island first rose to prominence after appearing in several blockbuster films, including The Beach and James Bond's The World Is Not Enough

Runner up: In this year's awards, Hilton Head Island in South Carolina took second place. The area is known for its white-sand dunes and golf courses

Beautiful beaches: Another Philippine destination - Boracay Island - rounds out the publication's top three for 2017

Interesante