9:25, 12 Shtator 2017

Profesoresha e Arteve në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, Ilire Vinca, është nominuar nga “League Profesional Theatre Women në New York”.

Kjo ngjarje organizohet çdo të tretin vit dhe nominohen nga 20 aktoret më të suksesshme të teatrove në botë, e që këtë herë në mesin e tyre është dhe aktorja e njohur Vinca, ka bërë të ditur faqja e Universiteti të Prishtinës.

The Gilder/Coigney International Theatre Award apo që njihet ndryshe edhe si “LPTW”, është krijuar në nderë të dy ikonave të teatrit botëror Rosamond Gilder dhe Martha Coigney dhe mbahet që nga viti 1986.

Ilire Vinca është aktorja e parë shqiptare e cila nominohet në këtë festival.

Çmimet priten të ndahen me 23 tetor 2017.

Interesante