14:15, 16 Maj 2018

Miliona gra në mbarë botën po luftojnë kundër cisteve por që sipas një studimi mund t’i keqësojë gjendjen e tyre kur nisin të trajtohen me ibuprofen.

Marrja e ilaçeve të zakonshme kundër cisteve mund të bëjë një infeksion të traktit urinar tre ditë më të gjatë dhe rrezikon një infeksion të veshkave, njofton Klan Kosova.

Më shumë se gjysma e grave vuajnë nga një cistë e tillë gjatë jetës së tyre, me një në pesë përballur me dëshpërimin nga infeksione të përsëritura.

Pasi dyshimi u hodh javën e kaluar në aftësinë e lëngut të boronicës për të trajtuar problemin, dëshmitë tani sugjerojnë se ibuprofen është qasja e gabuar.

Analiza e pothuajse 400 grave nga Universiteti i Oslos, duhej më shumë kohë për t’u bërë më mirë.

Rreth gjysma e të ngjarë ishin shëruar nga dita e katërt e sëmundjes.