19:59, 17 Korrik 2017

Hulumtuesit në Universitetin e Uashingtonit kanë prodhuar një video të ish-persidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama, e cila duket origjinale, porse është e montuar, njofton Klan Kosova.

Për krijimin e kësaj videoje është përdorur ajo që quhet inteligjencë artificiale për të prodhuar lëvizjet identike të gojës, njëjtë sikur kur flet Obama.

Kjo teknik lejon që të vendosen çfarëdo fjalë dhe duket sikur ato po i thotë vet presidenti.

Hulumtuesit që e kanë krijuar këtë program thonë se mbase mund të përdoret për qëllime të këqija, por ideja e tyre është që tani të mund të hetojnë kur një video është false dhe kur është e vërtetë.

Në videon më poshtë mund të shihni si funksionon programi:

klankosova.tv

 

 

Interesante