15:31, 8 Shtator 2017

Aktivitetet e festivalit “Hardh Fest” në Rahovec po vazhdojnë edhe sot.

Në ditën e tij të dytë, njëra ndër pikat e lezetshme ishte edhe gara në shkeljen/shtrydhjen e rrushit, ku morën pjesë disa të rinj dhe të reja.

Ky aktivitet përveç se ka karakter garues, është edhe shumë argëtues, si për pjesëmarrësit e garës ashtu edhe për të pranishmit aty, transmeton Klan Kosova.

Kjo mënyrë e përfitimit të lëngut të rrushit është sinonim i traditës së lashtë shqiptare të kultivimit të pijeve alkoolike nga hardhia e rrushit, si vera, rakia, etj.

Interesante