11:04, 8 Maj 2017

Historia e re e Bursës së Botës është shkruar! + Spjegime pa pagesë për tregtim në bursat ndërkombëtare

Që nga fillimi i vitit deri më sot, indeksi Dow Jones u rrit 5.4% dhe dy muaj më parë ka arritur maksimumin e tij historik në 21.000 pikë.

Aksionet e indekseve kishin rritje të forta veçanërisht në Shtetet e Bashkuara, rritjee cila qe një kohë të gjatë nuk ishte regjistruar duke u realizuar në fund të vitit 2016 dhe fillim të vitit 2017.

A e dini se përveç indekseve, ne tregun global mund të tregtohen dhe monedhat, ari, nafta dhe aksionet e kompanive më të mëdha të botës (të ashtuquajturat CFD)? Jeni të interesuar në atë se si?

FXLider, sot të gjithë lexuesve të Klan Kosova u mundëson një manual me titull “Tregtimi në tregun botëror për fillestar” të cilën mund ta shkarkoni falas këtu.

Shkurtimisht për Indeksin Dow Jones

Dow Jones Industrial Average është indeksi me i vjetër i tregut të aksioneve në botë. U themelua në vitin 1896, duke sjellur së bashku 30 kompani të mëdha amerikane, aksionet e të cilave tregtohen në bursën e New York-ut – në Creme de la Creme të ekonomisë amerikane. Ky indeks për një kohë të gjatë ka përfaqësuar një pikë referimi për të gjithë lëvizjen në tregjet e aksioneve në SHBA, por nga mesi i shekullit të kaluar, ky indeks ngadalë po zëvendesohet me Indeksin gjithperfshirës S&P500.

Manualin “Tregtimi në tregun botëror për fillestar’ tani mund ta shkarkoni falas këtu.

Rritja më e madhe në histori

Që nga fillimi i vitit deri më sot, indeksi Dow Jones u rrit 4% dhe nje muaj e gjysëm më parë ka arritur maksimumin e tij historik në 21.000 pikë që sot të kthehet në rreth 20,650 pikë. Lëvizja e çmimit të aksioneve, po ashtu edhe indekseve, me përjashtim të ngjarjeve lidhur me kompanitë e veta që janë të përfshira në përbërjen e saj, ndikojnë edhe (gjeo) trazirat politike, luftërat, krizat, etj.

Manualin “Tregtimi në tregun botëror për fillestar’ tani mund ta shkarkoni falas këtu.

FXLider ka një marrëveshje bashkëpunimi me FORTRADE Ltd për promovimin e shërbimeve tregtare , e është i autorizuar dhe rregulluar në Mbretërinë e Bashkuar nga FCA (Autoriteti i Sjelljes Financiar) me numër regjistrimi, 609970.

Kontratat për dallim në çmim (CFD) janë produkte që mbështeten në leverexhet financiare dhe e mbajnë një nivel të lartë të rrezikut e kapitalit tuaj sepse çmimet së shpejti mund të bëhen pafavorshme për ju. Humbjet mund të kalojnë depozitat tuaj dhe nga ju mund të kërkohet për të bërë pagesa shtesë. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë konsumatorët dhe për këtë arsye ju duhet të jeni i sigurt se e keni kuptuar rreziqet, por referoheni dhe klshilli të pavarur. Ky material nuk përbën ofertë, kërkim ose transaksion në lidhje me ndonjë instrument financiar. FXLideri nuk pranon asnjë përgjegjësi për çdo përdorimi i këtyre komenteve, as për pasojat që mund të lindin. Nuk jepet asnjë siguri ose garanci për për saktësi ose plotësinë e këtyre të dhënave. Rrjedhimisht, çdo person që vepron sipas tyre, vepron tërësisht në rrezik të tyre.

Interesante