16:44, 14 Qershor 2018

Komisioneri Evropian për Negociatat e Zgjerimit, Johannes Hahn thotë se ai sheh një impuls të ri në dialogun midis Prishtinës dhe Beogradit, megjithëse sipas  tij  nuk ka “asgjë konkrete”.

Ai e shpjegoi këtë qëndrim në radhë të parë duke ndryshuar qasjen e Kosovës që, sipas tij, deri më tani me më pak vullnet sesa serbët ka marrë pjesë në dialog.

“Ndoshta ata ishin më pak të gatshëm se serbët për dialog më herët, por tani ata e kuptojnë se kjo është gjithashtu në interesin e tyre”, shtoi komisioneri evropian, transmeton Klan Kosova