21:30, 13 Shtator 2017

Të gjitha gratë shtatzëna të cilat lindin para kohës do të duhej të përdorin antibiotikë në mënyrë që të mbrojnë foshnjat e tyre nga infeksioni vdekjeprurës “Group B Strep” (GBS), thuhet në udhëzimet e reja.

Qindra foshnja të lindura para kohës në Britani janë të rrezikuara nga ky infeksioni, i cili mund të kurohet në qoftë se trajtohet me shpejtësi.

Kolegji Mbretëror për Obstetër dhe Gjinekolog dëshiron të ulë këto shifra.

Nga ky kolegj është thënë që çdo grua që hyn në lindje para javës së 37-të duhet të marrë antibiotikë si masë parandaluese.

Bakteret “Group B Strep” mund të jetojnë pa shkaktuar dëme në traktin e poshtëm vaginal dhe një në katër gra janë bartëse të saj, edhe pse shumica prej tyre nuk janë në dijeni.

 

 

Interesante