8:32, 15 Korrik 2017

Afërsisht gjysma e grave kanë qenë të viktimizuara seksualisht online, kjo sipas studimeve të reja.

Rreth 46% e grave kanë thënë që ndaj tyre ka pasur një qasje seksuale jo-shoqërore, nëpër internet.

Eksperiencat më të shpeshta janë kërkesa për fotografi nudo, pranimi i pa dëshirueshëm i imazheve të tilla si dhe kërkesa të ndryshme për biseda seksuale.

Gratë të cilat kanë përjetuar gjëra të tilla kanë thënë nuk ndihen mirë për veten.

Mekanizmat mbrojtës sipas studiuesve përfshijnë humorin dhe rezistencën.

Ndërsa vetëm 13% të personave të përfshirë në këtë studim kanë pranuar se kanë viktimizuar seksualisht dikë në internet.

Interesante