10:45, 11 Janar 2018

Kompania e ilaçeve Pfizer ka bërë të ditur që do të largohet nga studimet për ilaçe të cilat ndihmojnë me sëmundjen Alzheimer.

Gjiganti farmaceutik, me bazë në SHBA, do të ndërpres programit e zbulimeve neuro-shkencore, me ç’rast do te humben rreth 300 vende pune.

Shoqëria e Alzheimer ka thënë që ky lajm është dëshpërues dhe ka prekur rëndë ata persona që jetojnë me çrregullime mentale.

Ndalimi i këtij programi nënkupton që Pfizer nuk do të merret as me studimet për Parkinson, megjithatë ka thënë që në të ardhmen do të krijojë një fondacion për këto lloj sëmundjesh.

Interesante