14:54, 17 Shkurt 2017

Një mbikqyrës zyrtar në Gjermani u ka bërë thirrje prindërve për të shkatërruar kukullat e fëmijëve të tyre që mbajnë emrin Cayla sepse sipas tij, teknologjia e mençur që përdorin këto kukulla mund të zbulojë të dhëna personale.

Paralajmërimi është lëshuar nga Agjencia Federale e Rrjetit (Bundesnetzagentur), i cili mbikëqyr telekomunikacionin, transmeton Klan Kosova.

Hulumtuesit thonë se hakerët mund të përdorin një pajisje të pasigurt Bluetooth të cilin e vendosin në lodër për të dëgjuar dhe për të biseduar me fëmijën që luan me të.

Prodhuesi i këtyre kukullave nuk ka komentuar asgjë lidhur me këtë paralajmërim.

Kukulla Cayla u përgjigjet pyetjeve të fëmijës ose personit që e ka në dorë, duke u qasur në internet.

Nëse një fëmijë pyet “Si quhet një kalë i vogël?”, kukulla përgjigjet, ashtu si edhe për shumë pyetje të tjera të ngjashme.

 

 

 

 

Interesante