9:30, 20 Mars 2017

Prindërit përpiqen gjithnjë për të mirën e fëmijëve të tyre dge dëshirojnë që ata të jenë të suksesshëm në të gjitha zgjedhjet që bëjnë.

Edhe pse drejtimi mund të jetë ndryshe, rruga për të ndjekur suksesin është e ngjashme sepse fillon me motivimin e duhur dhe ndjenjën e vërtetë të qëllimit.

Këtu janë 10 gjërat që duhet ti thoni fëmijëve për ti ndihmuar në atë që duhet të bëjnë cdo ditë për të ndjekur ëndrrat e tyre dhe për të kapur majat.

1. Nëse dikush tjetër është i gatshëm për të bërë dicka, atëherë mund ta bëni dhe ju.
2. Gjithmonë mundohuni ti përgjigjeni pytjes për të cilën nuk jeni pyetur.
3. Pasi ti keni bërë këto, gjërat e frikshme do ti duken më pak të frikshme.
4. Nuk është e nevojshme ti bëni të gjitha sot, por mund të filloni hap pas hapi.
5. Mos jetoni jetën e të tjerëve. Jetoni jetën tuaj.
6. Është vërtetë qesharake ti provoni njerëzve që e kanë gabim.
7. Ajo cfarë bëni nuk ka pse të jetë e përsosur. E mira është e mjaftueshme.
8. Kur dështimi është shqetësues, gjithmonë thuaj unë ose mua.
9. Gjëja që mund të jeni gjithmonë është të bëheni personi që i bën të tjerët të ndihen mirë.
10. Nëse mendoni se nuk mund të bëni asgjë më shumë, atëherë mund të bëni më shumë, shkruan Ora, përcjellë Klan Kosova.

Interesante