23:00, 17 Korrik 2017

Pas një bisede me pothuajse 200 psikologë, mësues dhe trajnues të ndryshëm, Eric Zimmer i cili posedon një blog për të treguar të tjerëve si të bëni jetë të shëndetshme.

Sipas Zimmer, janë disa gjëra të thjeshta që mund të ju sjellin secilit një jetë më pozitive dhe më të shëndetshme, transmeton Klan Kosova.

“Ne kemi një zgjedhje në jetën tonë, në sjelljen tonë dhe në mendimet tona, në atë se çfarë duam të përqendrohemi dhe në çfarë lloji të njerëzve ne duam të jemi”, thotë Zimmer.

Ai shton se meditimi do të ishte më i duhuri për jetë të shëndetshme, se sa të luanit lojën e mumies me celularë në duar, transmeton Klan Kosova.

Sipas Zimmer, meditimi i përditshëm ndihmon në mbajtjen e njerëzve të pranishëm, të përqendruar dhe të ndjeshëm – edhe nëse është vetëm për disa minuta në ditë.

Ai thotë se shikimi i hidhur gjithashtu kontribuon në uljen e lumturisë së njerëzve.

Vendosja e alarmeve dhe kontrolleve të rastësishme mund të ndihmojnë njerëzit të mbajnë përgjegjësi për të qenë larg telefonave, përfundon Zimmer derisa në fund rekomandon lojën e alfabetit për njerëzit me mendime negative, transmeton Klan Kosova.

Interesante