9:22, 21 Dhjetor 2017

Mbetjet e nëndetëses së parë të flotës australiane janë gjetur pas 103 vjet kërkimesh.

HMAS AE-1 është nëndetësja e parë e humbur nga Lufta e Parë Botërore, e zhdukur në Rabaul, në Neë Papua në Guinea me 35 australianë dhe britanikë në bord, saktësisht në vitin 1914, shkruan BBC, përcjellë Klan Kosova.

Misioni i 13 i kërkimit e ka gjetur atë në ujërat e ishujve të Duke of York pikërisht në Papua të Guinesë.

Qeveria australiane ka thënë se është zbuluar misteri më i vjetër.

“Ky është një prej zbulimeve më siginifikante në historinë e marinës detare të Australisë”,  ka thënë ministri i Mbrojtjes, Marise Payne.
Survey data showing HMAS AE1 on the sea bed.
Map