14:03, 13 Shtator 2017

Ministri i Kulturës, Kujtim Gashi, ka takuar drejtuesit e Rrjetit të Institucioneve të Pavarura të Artit dhe Kulturës (RRIPAK), të udhëhequr nga drejtori ekzekutiv Albert Heta, dhe anëtarët tjerë, profesori Fadil Hysa, regjisori Fatos Berisha e Sali Shoshi nga CHëB.

Në takim u diskutua për situatën kulturore në vend dhe aktivitetet kulturore brenda dhe jashtë vendit të prezantohen sa më mirë.

Në lidhje me këtë, Gashi ofroi gatishmërinë e plotë të tijën personale por edhe të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit për të punuar bashkërisht ashtu që politikat kulturore dhe implementimi i tyre të jetë që kultura të ketë rolin dhe vendin e vet meritor në vend dhe në skenën kulturore ndërkombëtare. “Ministria do të jetë adresa e duhur për përkrahjen e kulturës dhe do të jetë një derë e hapur për bashkëpunim të mirëfilltë në të mirë të kulturës dhe mbështetje të vlerave”, tha ministri.

Ministri e vlerësoi punën që bëjnë institucionet dhe organizatat e pavarura kulturore, duke qenë një faktor i rëndësishëm që e mban gjallë kulturën në vendin tonë, e që në bashkëpunim edhe me institucionet nacionale, duke filluar me MKRS-në, e përmbushin mozaikun që kultura të jetë një tërësi.

Ai u shpreh se do të angazhohet maksimalisht për të rritur buxhetin për fushën e kulturës, sidomos subvencionimin e projekteve kulturore, përkundër që MKRS-ja ka obligime të shumta, por me një bashkërendim të punëve do të arrihen synimet dhe objektivat që do të kemi përpara, transmeton Klan Kosova.

Interesante