11:00, 13 Nëntor 2017

Koha e shpenzuar në një fshat ose në një plazh, është më e mirë për trurin tuaj sesa udhëtimet në kopshte ose parqe qytetesh.

Kështu shkruan një raport i ri studimi në Britani, transmeton Klan Kosova.

Hulumtuesit thonë po ashtu se ata që vizitojnë vendet rurale dhe bregdetare janë më të përmbajtura psikologjikisht se ata që marrin një udhëtim në një hapësirë të gjelbër urbane.

U zbulua gjithashtu se vizitat në zonat natyrore të statusit të mbrojtur ose të caktuar si parqet kombëtare sjellin një mirëqenie të përmirësuar mendore, transmeton Klan Kosova.