17:05, 20 Prill 2017

Kur thoni se po ndjeheni të stresuar, ju mund të jeni duke i përkeqësuar gjërat për veten tuaj, andaj është fjala “stres” që duhet ta hiqni nga fjalori juaj.

Seth Swirsky, një psikoterapeut klinik, thotë që vetë fjala mund ta përmbushë rëndësinë që e ka.

“Vetëm duke thënë që jeni të stresuar, ju mund t’i nisni një kaskadë kemikalesh në trupin tuaj – “epinephrine dhe cortisol” – dhe neurotransmetues në tru që na bëjnë të ndjehemi të stresuar”, tha Swirsky për Well and Good.

“Zemrat tona rrahin më shpejtë, frymëmarrja bëhet më rapide, shtypja e gjakut ngritet, nuk mund të mendojmë si duhet dhe jemi të mbushur me frikë dhe ankth”, shtoi ai.

Interesante