10:38, 7 Janar 2018

Pa marrë parasysh se sa i tmerrshëm është filmi, ajo që shihni në ekran nuk është gjithmonë më mirë se ajo që mbeti prapa skenave, transmeton Klan Kosova.

Industria e filmit është gjithnjë e më shumë interesante.

Shikoni më poshtë një listë prej 18 fakteve pak të njohura rreth filmave popullorë që janë shumë interesante për të lexuar.

 • Sipas romanit të Stephen King IT, kllouni Pennywise zgjohet çdo 27 vjet. Ky libër u adaptua për herë të parë në ekran në vitin 1990 dhe adaptimi i ri u lirua 27 vjet më vonë. Bill Skarsgard, i cili luajti Pennywisen, ishte 27 vjeç gjatë xhirimeve.

 • Kllouni Pennywise u frymëzua nga vrasësi i vërtetë dhe përdhunuesi John Wayne Gacy, i cili do të vishej si një klloun në një festë fëmijësh. Ai u paraqit si një anëtar aktiv i komunitetit dhe ishte i njohur për fëmijët e sëmurë zbavitës dhe grumbullimin e të hollave për bamirësi.

 • Jackson Robert Scott i cili luan Georgien në ‘IT’ ka punuar tashmë në ‘Scary’ nga Walking Dead dhe Criminal Minds. Edhe pse ai është vetëm nëntë vjeç, ai nuk është i frikësuar nga kllounët apo përbindëshat dhe gjithmonë gëzon ndjenjën e të qenit i vendosur.

 • Vokalizimi i shpejtë i komunikimit në Jurassic Park ishte asgjë më shumë se zhurma e regjistruar e breshkave që kishin marrëdhënie seksuale.
 • “E Bukuria dhe Bisha” (1992) ishte filmi i parë i animuar që u nominua për një ‘Oscar’ në kategorinë më të mirë. Megjithatë, ‘Heshtja e Qengjave’ fitoi çmimin në këtë kategori.
 • Në filmin e kompanisë Pixar Up, shtëpia e Carl u hoq me 20,622 balona. Në të vërtetë, do të duhej rreth 20 deri në 30 milionë balona për të ngritur një shtëpi. Dhe vetëm 10,297 balona u përdorën në shumicën e skenave.

 • Një hulumtuese e hienave paditi Disneyn për “shpifje të karakterit” për përfaqësimin e saj negativ të hienave në Mbretin Luan.
 • A e dini se çfarë kanë të përbashkët Leonardo DiCaprio, Will Smith, Nicolas Cage dhe Johnny Depp? Ata u konsideruan të gjitha për pjesën e Neos në ‘The Matrix’.
 • Duart që vizatojnë Rose në Titanik i përkasin James Cameron. Ai gjithashtu tërhoqi çdo skicë të vetme nga lidhësja e Jackit. Regjisori i famshëm është me të vërtetë i majtë, dhe të gjitha skenat e vizatimit u kthyen.

 • Fjala “dude” përdoret rreth 161 herë në ‘The Big Lebowski’, dhe numri i fjalëve të F-së arriti në 292.
 • Buzz’s (vëllai i Kevin) ishte në të vërtetë një djalë i përbërë si një vajzë në ‘Home Alone’. Prodhuesit menduan se do të ishte mizore për të hedhur një vajzë të re për këtë pjesë.