8:50, 15 Nëntor 2017

Rregullatori në SHBA ka aprovuar pilulën e parë e cila mund të gjurmohet në mënyrë digjitale nëpër trup.

Tabletat Abilify MyCite aripiprazole, të cilat përdoren  për trajtimin e skizofrenisë dhe depresionin maniak, kanë një sensor në brendi i cili incizon se si është përdorë ilaçi.

Një fashë e vendosur tek pacientët transmeton të dhënat në telefonin e mençur të tyre.

Ekspertët shpresojnë që kjo do të përmirësoj veprimin e ilaçeve.