17:42, 9 Prill 2018

Facebook ka njoftuar se do të informojë përdoruesit nëse të dhënat e tyre janë ndarë gabimisht me konsulentin politik ”Cambridge Analytica”.

Duke filluar nga e hëna, gjiganti i medias sociale do të tregojë një lidhje në krye të rifreskimit të ngjarjeve të secilit përdorues, njofton Klan Kosova.

Pas kësaj lidhjeje, përdoruesit do të drejtohen në një seksion ku mund të shohin cilat aplikacione dhe faqe interneti kanë përdorur Facebook-un për t’u futur në të dhe të heqin çdo gjë që ata nuk duan të lidhen me llogarinë e tyre.

Mbi linkun, përdoruesit që mund të kenë qenë të prekur nga skandali i të dhënave do të shohin mesazhin:

“Ne kemi ndaluar faqen e internetit. Kjo është jeta juaj dixhitale që një nga miqtë tuaj e përdori Facebook-un për t’u regjistruar. Ne e bëmë këtë sepse uebfaqja mund të ketë keqpërdorur disa nga informacionet tuaja në Facebook duke e ndarë atë me një kompaninë e quajtur Cambridge Analytica”

Interesante