17:27, 7 Dhjetor 2017

Arsimi zvogëlon rrezikun e zhvillimit të sëmundjes Alzheimer, një studim i madh ka përfunduar.

Studiuesit nga Universiteti i Cambridge zbuluan se sa më gjatë që dikush shpenzon në shkollë dhe universitet, aq më e ulët është rreziku i zhvillimit të kësaj sëmundjeje, njofton Klan Kosova.

Për çdo vit në arsim shanset për të qenë të diagnostikuar me Alzheimer më vonë në jetë bie 11 për qind, ata kanw llogaritur.

Shkencëtarët mendojnë se mendimi kompleks krijon ‘rezervë njohëse’ e cila ndihmon në shmangien e çmendurisë, njofton Klan Kosova.