16:37, 13 Qershor 2018

Ai ishte vetëm 21 vjeçar kur ishte futur në sporte nga një mik ndërsa shërbente në Forcën Ajrore Mbretërore gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Por, Easton Roy tani llogaritet të jetë lojtari më i vjetër i ragbi, njofton Klan Kosova.

Roy ka tashmë 95 vjeç dhe ende ka talentin e pashterur për të qëlluar.

“I thashë atij se kurrë nuk kam luajtur më parë, por unë do t’i jepja një tentim” tha Roy për CNN në rrëfimin e tij për mikun.

“Mësova rregullat, pashë ndeshjen disa herë, e vetmja këshillë që më është dhënë është të shikosh topin, ta hedhësh, por mos të futësh para”, thekson ai, njofton Klan Kosova.

Për 60 vjet, Roy u stërvit me klubin e ragbit, ”Stirling County” para se të var çizmet e tij në moshën 85 vjeç për shkak të shëndetit të sëmurë të gruas së tij.