13:11, 5 Korrik 2017

Një varrezë e ‘gjigantëve’ të varrosur 5,000 vjet më parë është zbuluar nga arkeologët në Kinën lindore, transmeton Klan Kosova.

Burrat, kockat e të cilëve u zbuluan në fshatin Jiaojia afër qytetit Jinan në provincën Shandong, kanë kaluar shumë bashkëkohës të tyre.

Shumë nga burrat e zbuluar në varreza kishin gjatësi prej 1.8 metrash dhe dukeshin gjigantë 5,000 vjet më parë.

Ndërsa më i gjati ishte njëri nga burrat që u gjet në këto varreza, i cili ishte 1.9 metra i gjatë.

“Kjo bazohet vetëm në strukturën e eshtrave. Nëse ai ishte do të ishte gjallë, lartësia e tij me siguri do të tejkalonte 1,9 metra, “tha për Daily China Fang Hui, kreu i shkollës së historisë dhe kulturës së  universitetit “Shandong”.

Arkeologët kanë zbuluar një numër të objekteve në vendin e ngjarjes nga kultura Longshan, e njohur për qeramikat e zeza të vezëve, nga periudha neolitike.

Ata filluan gërmimet e rrënojave të 104 shtëpive, 205 varreve dhe 20 gropave në fshat vitin e kaluar.

Jiaojia village china giants graveyard  

The tombs found at the archaeological dig site

 The dig site

Interesante