15:23, 12 Korrik 2018

Deputeti i Partisë Socialdemokrate, Visar Ymeri ka njoftuar se ka nisur mbledhja e nënshkrimeve për të thirrur seancë të jashtëzakonshme rreth fazës përfundimtare të dialogut Kosovë-Serbi.

Nëse mblidhen nënskrimet kjo seancë e jshtëzakonshme është kërkuar të mbahet më 16 korrik në orën 11:00.

“Muajin e kaluar në Bruksel, pa marrë pëlqimin e Kuvendit, dhe pa platformë shtetërore të miratuar nga Kuvendi, është zhvilluar takimi i nivelit të lartë ndërmjet Presidentit të Republikës së Kosovës Hashim Thaçi dhe Presidentin e Serbisë Aleksandër Vuçiq. Në ndërkohë, nga Zyra e përfaqësues së lartë e Bashkimit Evropian, është bërë e ditur se takimi i radhës ndërmjet të dy presidentëve do të mbahet me 18 korrik 2018 në Bruksel”.

“Duke e pasur parasysh ndikimin politik që ka ky dialog dhe marrëveshja eventuale që del nga ai do ta ketë në procesin e shtetndërtimit, zhvillimit, e demokracisë në Republikën e Kosovës, përmes kësaj seance të jashtëzakonshme deputetët nënshkrues do të kërkojnë që diskutimi dhe vendimmarrja t’i kthehet Kuvendit, organit më të lartë legjislativ” ka shkruar Ymeri në Facebook, transmeton Klan Kosova.

Interesante