14:31, 11 Qershor 2017

Falë një iniciative frymëzuese nga Biblioteka Publike e Nju Jorkut dhe Autoriteti Transit Metropolitan (MTA), është realizuar “Biblioteka e Metrosë”, e cila është një platformë dixhitale falas, ajo fton dhe inkurajon udhëtarët të “shfletojnë dhe shkarkojnë libra, tregime, kapituj dhe fragmente që mund të lexohen shpejt dhe lehtë gjatë udhëtimit tuaj”.

Për një periudhë prej 6 javësh, udhëtarët mund të kenë të gjitha titujt e Bibliotekës së Metrosë nëpërmjet Transit Wireless, një rrjet WiFi në dispozicion për udhëtarët në trena dhe stacione. Pas lidhjes, udhëtarët janë paraqitur me një bollëk të librave dixhitalë, tregimeve dhe fragmenteve që janë dhuruar në Bibliotekën Publike të Nju Jorkut nga botuesit. Me qindra copa për të zgjedhur, udhëtarët që duan librin janë të garantuar me një udhëtim të këndshëm, duke u kthyer në faqe pa marrë parasysh distancës (ose vonesave!). Relaksohuni me kto pamje në këtë ditë zgjedhore. Te gjitha imazhet janë të marrura nga www.mymodernmet.com

 

Interesante