10:14, 6 Korrik 2018

Austin-Healey Sprite si një veturë sportive e hapur me dy ulëse është prodhuar në Britani të Madhe që nga viti 1958 deri në vitin 1971. Prezantimi i parë ishte bërë në vitin 1958 Monte Carlo nga British Motor Corporation . The Sprite ka qenë i dizajnuar nga Donald Healey Motor Company por që më vonë ajo u morr nga fabrika e MG-së.

Mark 2 i cili është prodhuar në vitin 1961 është 948 kubik dhe 46.5 kuaj fuqi. Për tri vite janë prodhuar vetëm 31,665 vetura të tipit Mark II Sprites.

I testuar në kohë, kjo veturë ecte 138.1 km në orë, shpejtësinë prej 100 kilometra e arrinte për 20.0 seconda.