8:32, 7 Dhjetor 2017

Arabia Saudite ka dënuar vendimin e ShBA-së për ta njohur Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit.

Një vendim i tillë i presidentit, Trump ka ngjallur kritika nga gjithandej botës.

Në një qëndrim Mbretëria e Gjirit ka thënë se vendimi i Trumo është i pajustifikueshëm dhe i papërgjegjshëm, shkruan BBC, përcjellë Klan Kosova.

Por që ka qenë kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu që aktin e ka quajtur si historik.

Kjo lëvizje e Trump ka qenë e mbyllur për dekada në politikën amerikane. Fati i Jerusalemit është një nga çështjet më të ndjeshme në mes të Izraelit dhe Palestinës.

Janë tetë nga 15 vendet anëtare të Kombeve të Bashkuara të Këshillit të Sigurimit që kanë ftuar trupën për një takim urgjent për këtë vendim të SHBA-së në fund të javës.