18:30, 13 Shtator 2017

Deri më tani ka prova të limituara në lidhje me konsumimin e lehtë të alkoolit gjatë shtatzënisë dhe rreziqet që mund të ketë foshnja.

Disa hulumtues britanik kanë rishikuar të gjitha studimet e realizuara në lidhje me këtë, të realizuara që nga viti 1950, dhe nuk kanë gjetur prova të mjaftueshme që mbështesin teorinë se një apo dy gota pije alkoolike në javë janë të dëmshme.

Megjithatë, ekipi nga Universiteti Bristol kanë thënë që kjo nuk është tërësisht e sigurt.

Ata kanë këshilluar gratë shtatzëna që të mos konsumojnë alkool gjatë shtatzënisë.

Interesante