19:00, 3 Korrik 2017

Mediat e huaja raportojnë për një gjë tejet shqetësuese për vajzat e reja.

Sipas tyre 11 vjeçaret po kërkojnë kirurgji në vaginat e tyre, për ta bërë atë të duket si e një Barbie, transmeton Klan Kosova.

Vajzat e reja po shprehin neveri në gjenitalet e tyre, duke besuar se ajo është forma ose madhësia e gabuar, e që Dr Paquita de Zuluet beson se është nxitur nga pornografia dhe mediat sociale.

Ajo madje pretendon se vajzat ekzagjerojnë shqetësimin fizik ose emocional, që vaginasit e tyre po i shkaktojnë që të bëhen të përshtatshëm për operacion.

Procedura është e paligjshme për të kryer mbi vajzat nën moshën 18 vjeç përveç nëse kanë arsye mjekësore, siç janë gjenitalet e tyre që i shkaktojnë shqetësim emocional ose fizik.

Megjithatë, kirurgu kozmetik mbrojti procedurën tek të rriturit, duke argumentuar se mund të rriste vetëbesimin dhe besimin e grave.

Në 2015-2016 më shumë se 200 vajza nën moshën 18 vjeç kishin operacionin, të njohur si një labioplastikë, në NHS. Më shumë se 150 prej vajzave ishin nën 15 vjeç, transmeton Klan Kosova.

Interesante